колеги забелязох че колата ми като карам и са и много тварди спирачките и не спира добре хваштат примерно предно ляво и двете задни колелета....и на място оборотите ми са не стабилни....като махна вакуума на серо апарата оборотите се оправят.....да сменям ли серо апарат????
Известие
Collapse
No announcement yet.
спирачки и нестабилни обороти на празен ход
Collapse
X
-
Огледай си маркуча за сервото.Може да се е спукал и да дърпа въздух.Ако не е-лошо!Спукана мембрана на сервото!Това са двата варианта!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
намерил сам си серво утре щего сменям....смених колата и почнаха проблемите...фиат гт турбо....а възможно ли е тоз апарат да ми шашка дебитомера....дава ми грешка дебитомер активна трия я и пак я показва след 30сек като поработи колата...?
---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:51 ----------
Първоначално публикувано от Veloce Покажи съобщениеНай-вероятно е от серво помпата, проблеми с волана имаш ли? Наща помпа на 146-то като замина, спирачките ги нямаше(педала почти неможеше да се натисне).
---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:52 ----------
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеОгледай си маркуча за сервото.Може да се е спукал и да дърпа въздух.Ако не е-лошо!Спукана мембрана на сервото!Това са двата варианта!Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP
Comment
-
Няма страшно , колега!
Сваляш помпата и регулираш болчето на буталото!Някои модели имат и в задната част регулировачен болт за чувствителността.Конкретно нашите не знам да имат такъв,но ще проверя!Просто виж да не би да е много отвит,болта на остта на сервото,която бута буталото на помпата!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
да колега днес това правих...и обаче много сам го навил и педала хваща като се изравни на едно ниво със педала на газта...ай този серо апарат който смених(2ра ръка) се оказа на моменти не работещт има ли такава вероятност да не работи чат пат....утре мисля да купя серо апарат със помпа други да пробвам....панайра е мнголям за монтажа на серото....аи оказа се че имах запушен маркуч преден десен сега ги смени и двата отпреде....утре ще пробвам с нов серо апарат и дано стане защото още не сам се нарадвал на пунтака...Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Comment
-
Калине,ако се понаучиш и да пишеш,ще си несравним.
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеКалине,ако се понаучиш и да пишеш,ще си несравним.Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
Comment
Comment